Möödunud sajandil levima hakanud müüt, nagu oleks või oma rasvasisalduse tõttu tervisele kahjulik, on visa kaduma. Tegelikult on kahjulikud hoopis margariinid ja teised võiasendajad, kuna sisaldavad transrasvu, vabu radikaale, sünteetilisi vitamiine, säilitus- ja pleegitusaineid, kunstlikke maitsetugevdajaid, seebikivi ja teisi mürgiseid kemikaale.

Või seevastu sisaldab rikkalikult looduslikku A-vitamiini, samuti D-, E- ja K2-vitamiini, mineraale, immuunsüsteemi tugevdavaid looduslikke rasvu, vähki peletavat ja lihaseid tugevdavat konjugeeritud linoolhapet, eluks hädavajalikku kolesterooli. Või aitab vältida selliseid tõbesid ning hädasid nagu südamehaigused, vähk, artriit, osteoporoos, kilpnäärmehaigused, seedehäired, astma ja – nii kummaline, kui see ka ei tunduks – ülekaalulisus. Oleks aeg unustada kunstlikult tekitatud eelarvamused ja naasta loodusliku või juurde, mis on tervislikum mis tahes margariinist.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/07/why-is-butter-better.aspx