Eksperdid on välja toonud palju uuritud miljonitele inimestele igapäevased toidud, mis võivad tervisele tõsist kahju tekitada.

Siin on mõned näited:

Geneetiliselt muundatud (GM) toidud:  Geneetiliselt muundatud taimed nõuavad veelgi tugevamate pestitsiidide kasutamist, kuna kahjuridki on tõrjele resistentseks „muundunud“. Vähe sellest, me sööme seda kõike endale sisse lisaks toidu muundatud geneetilisele koostisele. GM toidud on kuluartikkel nii majanduslikult kui ka poliitiliselt ja tohutuks koormaks keskkonnale.

Konservtomatid:  Toidukonservipurgid on enamjaolt vooderdatud bisfenool-A-ga (BPA). See sünteetiline östrogeen on seotud paljude haigustega, eelkõige viljatusega. Seda hullem, kui purgid säilitavad midagi happelist nagu tomatid.

Maisiga söödetud veis:  Kariloomad on evolutsiooniliselt rohutoidulised. Maisi söödetakse lihakarjale forsseeritult, et loomad kiiremini rasvuksid. Loomade tervis kannatab selle all suuresti ja liha toiteväärtus samuti.

Mikrolaineahju popkorn:  Tavaliselt on selleks otstarbeks popkorn pakendatud kotti, mis on vooderdatud kemikaaliga PFOA, millel on otsene seos viljatuse ja erinevate vähivormidega, näitavad loomkatsetused.

Kasvandusest pärit lõhe: Kalakasvanduses on täiesti ebaloomulikud tingimused kaladele: ruumikitsikus, toiduks soja, kanaväljaheited ja hüdrolüüsitud suled. Tulemuseks on kala, milles pole piisavalt D3-vitamiini, selle asemel aga arvestatavas koguses toksiine, kantserogeene, antibiootikumide jääke, pestitsiide ja mida kõike veel. Sest need on ju ainult kalad – vahet pole, mida sisse söödad. Aga meie sööme ju neid samu kalu!

Puhast kala leidub veel vaid Alaskas. Kui paki peale on kirjutatud Atlantic – on see kalakasvandustest pärit.

Kasvuhormoonidega „rikastatud“ piim: Piimatööstuses on valdavalt kasutuses kasvuhormoon rBGH/rBST, mis lüpsilehmadele manustatuna lisab piimaproduktsiooni. Selle tagajärjel on lehmadel sagedased udarapõletikud ja mädanikud. On leitud seoseid kasvuhormooni ja erinevate vähivormide vahel.

Väljamaa õunad: õunu pritsitakse pestitsiididega korduvalt. On selgunud, et õunakasvatajatel on ka kõrgem vähirisk ning vähi ja Parkinsoni tõve esinemissagedus.

Osta mahekasvatatud  ja kohalikke õunu. Kui muud pole võtta, koori enne.

Originaalartikkel: http://wakeup-world.com/2011/10/06/7-foods-experts-wont-eat/

Vt. ka: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/12/20/gmo-foods-experts-avoid.aspx?e_cid=20111220_DNL_art_1