Värske uurimus näitab, et rohelises tees sisalduvad polüfenoolid koos teatud tüüpi D-vitamiiniga, mida nimetatakse alfakaltsidooliks, võivad tugevdada luustikku, ravida lipopolüsahhariididest põhjustatud kroonilisi põletikke ning seega vältida haigestumist osteoporoosi.

D-vitamiini kasulikkusest on räägitud juba tükk aega. Lisaks sellele, et D-vitamiin aitab organismil omastada kaltsiumi ja on oluline tegur luude arengus, reguleerib D-vitamiin ka immuunsüsteemi tasakaalu, aitab võidelda krooniliste põletike, nakkuste, külmetuse ja gripiga, ära hoida südamehaigusi ja diabeeti. Roheline tee, mida seni luustiku tervisega pole osatud seostada, tuleb aga teadaolevalt kasuks, et vältida näiteks dementsust, arterioskleroosi, ajutrombe, reumatoidartriiti, eesnäärmevähki. Niisiis võiksid teesõbrad lisada oma menüüsse 2–3 tassi rohelist teed päevas.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/01/green-tea-extracts-plus-vitamin-d-boost-bone-health.aspx