Palju piimatooteid tarbivad inimesed ei saagi metaboolset sündroomi. Värske prantslaste uuring (Diabetes Care) näitab et need, kes tarbisid korralikku piima-juustu, nendel üleliigset kehakaalu polnud, triglütseriidide näitajad ning insuliini ainevahetus olid korras ehk teist tüüpi diabeeti ei esinenud. 3400 täiskasvanut jälgiti üheksa aasta jooksul.

Nüüd imestatakse selle üle, et hoopis küllastunud rasvhapped vähendavad südamehaiguste riske.

Loodustohtri kommnetaar: Vähendada tulekski taimsete õlide osakaalu oma toiduratsioonis ja lisada töötlemata küllastunud rasvhapete hulka nagu piimatooted. Siiamaani poelettidel on palju rafineeritud taimseid õlisid, mis teevad organismi põletikulisi reaktsioone. Küllastunud rasvad on kasulikud. Süües töötlemata piimatooteid ehk mitte väherasvaseid ja homogeniseeritud, annavadki võimaluse olla terve. Loodustohtri soovitus on minna üle SVV (süsivesikute vaesele) ja rasvarohkele toitumisele, on ainuõige samm oma tervise parandamisel.

http://care.diabetesjournals.org/content/34/4/813.abstract