Munad on väga head proteiinide, lipiidide, vitamiinide ja mineraalide allikad. Viimaste uuringute järgi, mis viidi läbi Alberta Ülikoolis Kanadas, on kanamunad ka väga head antioksüdantide allikad, mis aitab ära hoida südame- ja veresoonkonnahaigusi ja vähi teket.

Munakollasest leiti kaks aminohapet nagu trüptofaan ja türosiin, millel mõlemal on kõrged antioksüdantsed omadused. Tuleb välja, et kahes toores munakollases on kaks korda rohkem antioksüdante, kui  ühes õunas või peotäies jõhvikates.

Teadlased on veendunud, et kanamunas võib leiduda veel rohkemgi tervistavaid komponente kui me seni oleme arvanud. Samuti leidsid teadlased, et kanamuna proteiinid muutuvad maos ensüümideks ning toodavad peptiide, mis käituvad organismis samamoodi nagu ACE-inhibiitorid, kõrgenenud vererõhu ja kolesterooli raviks kasutatud ravimid. Leid aitas ka ümber lükata aastaid eksisteerinud hüpoteesi nagu munad tõstaksid vererõhku ja halva kolesterooli taset veres neis sisalduva kolesterooli tõttu.

Uuring tõestab, et vastupidiselt senistele arusaamadele võib munade tarvitamine hoopiski vererõhku normaliseerida.

Nii et küsimus pole mitte, kas süüa mune, vaid milliseid (mahe- või massitoodang) ja kuidas (praemuna või toorelt nt smuuti sees) neid süüa.
Viide: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/07/110706093900.htm