http://www.tarbija24.ee/986308/evelin-ilves-asus-voitlusse-maisisiirupiga/

Meie presidendiproua on toonud esile väga tähtsa teema ja Eliksiir ning loodustohter toetab teda selle ettevõtmise juures kahe käega. Juba on näha, kuidas toiduainetetööstus tahab teemast mööda hiilida ja toob teab mis põhjuseid, et näidata kuidas eestvedajad „vale“ juttu ajavad. Siinkohal pole üldse mõtet asuda vaidlusse, kust see magusaine tuleb: kas maisist, nisust või peedist. Selge on see, et sellisel kujul suhkur on tervisele kahjulik ja peale selle maailmas toodetav mais on suures osas GMO. Peale siirupi lisatakse maisi tärklise kujul paljudesse kastmetesse, jogurtitesse jne., kuna seda kasutatakse paksendajana.  Maisitärklist ka veel modifitseeritakse ehk siltidel on kirjas: modifitseeritud tärklis.

Geneetiliselt muundatud mais tekitab ka kasvajaid, on teadlased leidnud.

Seega maisisiirup ja maisitärklis mõlemad on suhkrud. Tärklis muutub organismis suhkruks ja mõlemaid tasub vältida.