Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag toitumine

Kas soja on ikka tervislik toit?

Glüfosaatide kahjulikkus (Roundup) Glüfosaat, mis on maailma müüduima „taimekaitsevahendi“ Roundupi (valmistaja on hiigelfirma Monsanto) aktiivne aineosa, põhjustab lootehäireid juba palju väiksemates kogustes, kui siiani on EU aktsepteerinud, ütleb professor Andrés Carrasco http://www.gmo-free-regions.org/fileadmin/pics/gmo-free-regions/conference_2010/press/Carrasco_soybean_PR.pdf Kas soja on ikka tervislik toit? Sojast on… Continue Reading →

Antibiootikumid looma- ja linnukasvatustes

Antibiootikumi  tetratsükliini kasutatakse eriti sea ja broileri tootmisel, et kiirendada nende kasvu, mitte nii väga haiguste raviks. Seda teemat on käsitletud pikalt ja protesteeritud selle vastu, kuid suurtootjad ja tööstus on asja vaikselt kinni mätsinud. Antibiootikumide kasutamine lihatööstuses on meeletu,… Continue Reading →

Ortoreksia – haigus või mis?

Tervisliku toitumise sundmõte põhjustab uue söömishäire ehk fiksatsioon tervislikust söömisest võib olla nö märk psühholoogilisest häirest. Nii klassifitseeritakse neid, kes keelduvad söömast suhkruid, alkoholi, jahutooteid, gluteeni, pärmi, sojat (98% maailma sojast on GM-soja), maisi, kartulit, lahjasid piimatooteid, toiduaineid, mis on… Continue Reading →

K2-vitamiin

K2 vitamiin hoiab ära veresoonte lupjumist. Inimesed vajavad kahte erinevat K vitamiini. K2 vitamiini saame piimatoodest, juustust ja lihast ja just see vitamiin aitab ateroskleroosi puhul. K1 vitamiini saame rohelistest juurviljadest ja salatist. Link

Hüperaktiivsete laste ravim

Ainukene tõhus ravi on tervislik ja puhas toit. Link

Töödeldud liha on kahjulik

Töödeldud liha on kahjulik, mitte talus kasvatatud loomaliha või metsloomaliha. Tõenäoliselt nitritid on need väga kahjulikud ained, mis muutuvad seedeprotsessi käigus nitroosoamiinideks ja mis omakorda on vähki tekitavad ained. Link

Jõhvikad aitavad põiepõletike puhul

Jõhvikaid on aastasadu kasutatud põiepõletiku raviks, aga nüüd on siis ka ametlikult uuritud ja tõsiasi leitud. Link

Süsivesikutevaene toit

Süsivesikutevaene toitumine ja toitaineterikas toit hoiavad ära silmapõhja muutuseid. Link

Orgaaniliselt toodetud toit on selgelt parem kui tavaline

Allolev uuring näitab, et mahetoit on selgelt parem toitainete rikkuse pooles, kui tavaline toit. Samas tuleb ka esile, et sügavkülmas säilitamine säilitab toidu antioksüdandid paremini kui tavaline õhkkuivatus. Link

Rasvarohke toit ja mälu

Rasvarohke toit parandab mälu ja hoiab ära mäluhäireid. Seda pole ka imestada, sest aju ongi rasv, aga meid tahetakse uskuma panna, et rasv on kahjulik. Link

« Older posts Newer posts »

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑