Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag toitumine

Loodustohter: Antioksüdandid pidurdavad vananemist

Vananemine on tingitud vabade radikaalide poolt põhjustatud rakukahjustusest. Tegurid, mis soodustavad vabade radikaalide teket organismis ja seega ka kiirendavad vananemist: -õhu, vee ja toidu  saastumine (raskemetallid, põllumajanduskemikaalid, keskkonnamürgid, tõrjevahendid jne.) -tubakasuits -ravimid -rasvane toit -liigne füüsiline koormus -põletikud, traumad, põletused… Continue Reading →

Hoolitse B-vitamiinide piisava koguse eest toidus

Oluline on jälgida, et saaksime piisaval hulgal B-vitamiine. Süüa palju foolhapet sisaldavaid juur- ja köögivilju on tervisele kasulik. Ühe uuringu põhjal leiti, et naistel, kes said palju foolhapet, oli väiksem tõenäosus haigestuda ohtlikku suuvähki. Foolhape kuulub B-vitamiinide rühma, seda saab… Continue Reading →

Või on tervislikum kui margariin

Möödunud sajandil levima hakanud müüt, nagu oleks või oma rasvasisalduse tõttu tervisele kahjulik, on visa kaduma. Tegelikult on kahjulikud hoopis margariinid ja teised võiasendajad, kuna sisaldavad transrasvu, vabu radikaale, sünteetilisi vitamiine, säilitus- ja pleegitusaineid, kunstlikke maitsetugevdajaid, seebikivi ja teisi mürgiseid… Continue Reading →

Vähk – inimkonna enda tekitatud haigus

Iidsetest aegadest pärit mumifitseeritud, mumifitseerunud või kivististena säilinud laipade uuringud näitavad, et vähk on ajalooliselt alles hiljuti levima hakanud haigus. Siit võib järeldada, et selle kurja tõve on esile kutsunud inimene, õigemini inimkond ise – vähi põhjustajateks on saastatud keskkond… Continue Reading →

Aedviljad mahlaks

Seda, et aedviljad on tervisele kasulikud, teab iga lapski. Kõige parem on muidugi kasutada orgaaniliselt kasvatatud aedvilju, kuid isegi tavameetodil kasvatatud aedviljade söömine on parem kui neid üldse mitte süüa. Mõningat peamurdmist võib valmistada aga küsimus, kuidas aedviljadest vajalikus koguses… Continue Reading →

Kiirtoit ja mürgised perfluoroalküülid

Perfluoroalküülid on sünteetilised kemikaalid, mida kasutatakse näiteks kangaste, vaipade, paberi impregneerimisel. Kemikaalide ülesandeks ongi muuta materjalid sellisteks, et need ei laseks läbi õli, rasva ja vett. Kahjuks kasutatakse ka kiirtoidu pakendamisel paberit, mida on töödeldud perfluoroalküülidega. Inimesed söövad neid koos… Continue Reading →

Naiste endometrioosirisk langeb „üllatuslikult“ kui süüa tervislikult

Kui naiste toit sisaldab rohkelt omega 3-rasvhappeid, siis nendel on väiksem risk haigestuda endometrioosi. Samas need naised, kelle toidulaud sisaldab palju transrasvu, nendel jällegi on suurem risk. Uuringust ilmneb, et mitte rasva kogusel ei ole tähtsust, vaid nimelt rasvhapete kvaliteedil…. Continue Reading →

Hamburgerid

Manhattanil elav Sally Davies ostis McDonaldsist Happy Meal-eine. Ta on einet pildistanud iga päev poole aasta jooksul. Eine ei ole selle aja jooksul hallitanud ega muul viisil komposteerunud, vaid on kasvatanud ümber akrüüli meenutava kihi ja muutunud lihtsalt kõvaks. Isegi… Continue Reading →

Coca-Cola tumedam pool

Coca-Cola ja teised nn karastusjoogid ning limonaadid on inimeste rasvumisepideemia üheks oluliseks põhjuseks. Nimelt kasutatakse limonaadide magustamiseks kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupit, fruktoos on aga üks tõhusamaid kehakaalu tõstjaid. Näiteks USA-s, kus rasvumine on eriti akuutne probleem, saavad inimesed põhihulga kaloritest just… Continue Reading →

Ära usu kõike mida loed, vaid mõtle oma peaga

Terje Elias: ärge sööge liiga palju rohelist Salati-peterselliga ei maksa liialdada, sest need sisaldavad palju nitraate, hoiatab sel teemal Eesti maaülikoolis doktoritöö kaitsnud lektor Terje Elias. http://www.epl.ee/artikkel/585945 http://www.maakodu.ee/index.php?page=&grupp=artikkel&artikkel=17966 Loodustohtri kommentaar: Iseenesest super hea uuring, aga seda peaks nüüd natuke teisest… Continue Reading →

« Older posts Newer posts »

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑