Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag toitumine

Naabrite teadlikkus on kasvanud

Soomlaste seas on light margariini söömine oluliselt vähenenud, eelistama on hakatud tervislikku looduslikku võid. Tarbitakse rohkem korraliku rasvaprotsendiga piimatooteid ning rasvavaesed piimad jäävad poelettidele. Lisaks on hakatud jälgima lisaaineid toodetes. See sunnib kohalikke tootjaid tarbijale vastu tulema. http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1371869/kansa-kammoaa-hiilihydraatteja-ja-lisaaineita

Mikrolaineahju mõju

http://www.eutimes.net/2011/03/experiment-microwaved-water-kills-plants/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+TheEuropeanUnionTimes+%28The+European+Union+Times%29 Katse mikrolaineahjus töödeldud veega. Kaks samasugust taime kasvatatakse potis ja ühte kastetakse tavalise veega ning teist mikrolaineahjus töödeldud veega. Tulemuseks on taime kärbumine natuke rohkem kui nädala jooksul. Loodustohtri kommentaar: igaüks võib ise teha järelduse, mis juhtub kui kasutame… Continue Reading →

Diabeet ja toitumine

http://vimeo.com/24004754 Rootsi asjatundjad ei saa aru, miks Soome tervise asjatundjad soovitavad diabeetikutele süsivesikute rohket ja rasvavaest toitumist. Professor Fredrik Nyström Linköpingist ja doktor Andreas Eenfeldt räägivad, miks SVV toitumine ((LCHF) on ainuõige toitumisviis. Loodustohtri kommentaar: SVV (süsivesikute vaene ja heade… Continue Reading →

Mis võib peituda rasvavabade ja ilusate lihafileede taga?

http://www.youtube.com/watch?v=r6caa___wxA http://www.cookingissues.com/primers/transglutaminase-aka-meat-glue/#section1 Autraalia TV näitab, mis peitub rasvavabade ja ilusate lihafileede taga. Jääkliha tükid liimitakse lihaliimiga kokku. Meie igapäevased singid ja muud lihatooted sisaldavad lihaliimi. Sellist sinki võib ise ka teha ostes transfglutaminaasi nimelist ainet. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21498385 Kuid kõige selle taga… Continue Reading →

Piimatooted alandavad metaboolset sündroomi

Palju piimatooteid tarbivad inimesed ei saagi metaboolset sündroomi. Värske prantslaste uuring (Diabetes Care) näitab et need, kes tarbisid korralikku piima-juustu, nendel üleliigset kehakaalu polnud, triglütseriidide näitajad ning insuliini ainevahetus olid korras ehk teist tüüpi diabeeti ei esinenud. 3400 täiskasvanut jälgiti… Continue Reading →

Ennenägematu: kraavi on kallatud vähemalt tonn viilutatud salaamivorsti!

www.ohtuleht.ee/423571 Arvo Uustalu 21. aprill 2011, 06:59 Sonda külje all metsas on kraavi kallutatud tonn vorsti. Kui kuritahtlikku vorstivedajat ei leita, peab ümbruse puhastama maaomanik. Napilt kilomeetri jagu Ida-Virumaal asuvast Sonda alevikust Uljaste küla poole on vett täis kuivenduskraavidesse kallatud… Continue Reading →

Loodustohter: Diabeet on südameatakkide üks peamine riskitegur

Aastakümneid teise tüübi diabeeti põdenud saavad südame vaevuseid sama palju kui juba infarkti haigestunud, näitab värske uuring Archives of Internal Medicine ajakirjas. Diabeet on tuntud südamehaiguste riskitegur. Uuringud kinnitavad ka seda, et diabeedihaigete eluiga on palju lühem. Diabeet lühendab 50-aastate eluiga… Continue Reading →

Viljatooted ja isheemiatõbi

Rootsis läbiviidud esinduslikus populatsiooniuuringus uuriti südame isheemiatõve tekke riski täiskasvanutel, kes põevad tsöliaakiat (sh latentset) jt soolepõletikke. Tulemused näitasid, et nii tsöliaakia kui soolepõletik ilma villoosse atroofiata olid seotud suurenenud riskiga surra südame isheemiatõve tõttu, vastavalt 22% ja 32%. Uuriti… Continue Reading →

Piimatoodete mõju ainevahetusele

Tsirkuleeriv trans-palmitoleaat on seotud madalama insuliini resistentsusega, aterogeense düslipideemiaga ja juhusliku diabeediga. Uuringutulemused võivad selgitada varem täheldatud piimatoodete tarbimise kasulikku toimet ainevahetusele ning toetavad edaspidiste detailsemate eksperimentaalsete ja kliiniliste uuringute vajadust. Allikas: Rahvuslik Südame, Kopsu ja Vere Instituut ning Rahvusliku Terviseinstituudi… Continue Reading →

Toitumisega saab leevendada laste hüperaktiivsust

Värske hollandlaste tehtud uuring viitab sellele, et laste hüperaktiivust võiks ravida toitumist muutes. Sümptoomid võivad olla teatud toiduainete ülitundlikkusest ja seetõttu tasub koos spetsialistidega  üle vaadata toidusedel. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2810%2962227-1/abstract

« Older posts Newer posts »

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑