Aastaid on ravimitööstus reklaaminud kaltsiumtablettide kasulikkust, mis on põhinenud müüdile, et kaltsiumtabletid tugevdavad luid ning hambaid. Uued uuringud taas hoiatavad, et kaltsiumi toidulisandeid peaks kasutama ettevaatlikult, sest need võivad põhjustada südameatakke. Usk kaltsiumi positiivsest mõjust luustikule on juurdunud meile väga… Continue Reading →
Värske ameeriklaste tehtud uuring näitab, et kirsse süües võib saada abi podagra puhul. Ka varem on sellesuunalisi uuringud tehtud, kuid tulemused ei olnud kindlad. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/art.34677/abstract;jsessionid=CABE42BBD57536D72A5D42D473CF929A.d03t02 Ka käesolev uuring soovitab lisauuringuid, kuid öeldakse, et kirsid sobivad podagra ravimiga koos tarvitamiseks kaebuste… Continue Reading →
Tulemused on avaldatud Neurology ajakirjas: http://www.neurology.org/content/79/15/1540.abstract Uuringus leiti, et nendel, kelle vere lükopeenisisaldus oli suurem, oli ka 55 % väiksem isheemilise ajuhalvatuse risk. Uuringus osales 1031 46-65 aastast soome meest. Nendel mõõdeti vere lükopeeni sisaldus uuringu alguses ja seejärel jälgiti… Continue Reading →
Üsna õõvastav, kuid paraku on see tõsi, ja see pole üksiksjuhtum: http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain/monsanto-weedkiller-and-gm-maize-in-shocking-cancer-study/232603.article# Geneetiliselt muundatud mais ja Monsanto Roundup taimekaitsemürk ka väikestes kogustes tekitasid rottidel suuri kasvajaid, elundite kahjustusi ning enneaegset suremust.
Järgnevas lingis on välja toodud hommikusöögihelveste tootjad, kes suure tõenäosusega kasutvad GMO-maisi. The top 10 breakfast cereals most likely to contain Monsanto’s GMO corn http://www.naturalnews.com/037315_Monsanto_GM_corn_breakfast_cereals.html#ixzz27g2kilTA
Uuring sellest, et ei ole leitud tõendeid kõrge rasvasisaldusega piimatoodete seostest rasvtõve, südameveresoonkonna- ja ainevahetushaigustega. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22810464
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8642428 Ei ole mingit teaduspõhist tõendit, et lapsed peaks rasva vältima, vaid vastupidi. Loodustohtri kommentaar: lapsed peaks vältima rämpstoitu, lisaaineid ja suuri koguseid süsivesikuid, mida praegused ametlikud toitumissoovitused sisaldavad. Ehk teisisõnu: ehtne või lauale tagasi ja unustage tööstuslikud odavad margariinid… Continue Reading →
Kas eelistada mahetoitu? Vivika Veski 08. jaanuar 2012 http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tervis/kas-eelistada-mahetoitu.d?id=63721326 Üha rohkem inimesi vastab selle küsimusele jaatavalt – vaatamata majanduslikult keerulisele ajale. Seda tõdeti mahetoitu ja -tootmist tutvustaval seminaril, mis peeti Tallinnas varsti avatavas mahetoidurestoranis Kukeke. Merit Mikk Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusest… Continue Reading →
Kas tead, et lisaks füüsilise võimekuse ja vitaalsuse suurendamiseks, milleks macat on aastasadu kasutatud, on tal ka otsene positiivne mõju meie ajutegevusele (mälu, meeleolu ja kognitiivsed võimed) ja närvisüsteemile? teadusuuringute põhjal on macast leitud aine nimega (1R, 3S)-1-metüültetrahüdro-karboliini-3-karboksüülhape, mis pidurdab… Continue Reading →
Eksperdid on välja toonud palju uuritud miljonitele inimestele igapäevased toidud, mis võivad tervisele tõsist kahju tekitada. Siin on mõned näited: Geneetiliselt muundatud (GM) toidud: Geneetiliselt muundatud taimed nõuavad veelgi tugevamate pestitsiidide kasutamist, kuna kahjuridki on tõrjele resistentseks „muundunud“. Vähe sellest, me… Continue Reading →
© 2022 Loodustohter — Powered by WordPress
Theme by Anders Noren — Up ↑