Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag svv

Glükoosi-fruktoosisiirupi kahjulikkusest

http://www.tarbija24.ee/986308/evelin-ilves-asus-voitlusse-maisisiirupiga/ Meie presidendiproua on toonud esile väga tähtsa teema ja Eliksiir ning loodustohter toetab teda selle ettevõtmise juures kahe käega. Juba on näha, kuidas toiduainetetööstus tahab teemast mööda hiilida ja toob teab mis põhjuseid, et näidata kuidas eestvedajad „vale“ juttu… Continue Reading →

Süsivesikutevaene toitumine on kasulik südamele!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22905670 Süstemaatilises meta-analüüsis uuriti süsivesikutevaese toitumise mõju kaalu langetamisel ja südamehaiguste riski vähenemisel. Uuringute põhjal on alust arvata, et süsivesikutevaene toitumine on tõhusaks meetmeks südamehaiguste ennetamisel ja kaalu langetamisel.

Küllastunud rasvad südamehaiguste ennetamisel

Uuringud menopausijärgses eas naistega näitasid aterosklerootiliste protsesside vähenemist seoses küllastunud rasvade tarbimisega. Uuringus osalenud naistel, kes muidu tarbisid vähe rasvu ja rohkem süsivesikuid, oli tulemus vastupidine: ateroskleroosisoht suurenes. http://ajcn.nutrition.org/content/80/5/1175.abstract?ijkey=f73d7bc2b0cda980c22d5b3d8a92143c9ac66971&keytype2=tf_ipsecsha

Rasvumisel ja rasvarikaste piimatoodete tarbimisel puudub seos

Uuring sellest, et ei ole leitud tõendeid kõrge rasvasisaldusega piimatoodete seostest rasvtõve, südameveresoonkonna- ja ainevahetushaigustega. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22810464

Lapsed vajavad toidulaual rasva

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8642428 Ei ole mingit teaduspõhist tõendit, et lapsed peaks rasva vältima, vaid vastupidi. Loodustohtri kommentaar: lapsed peaks vältima rämpstoitu, lisaaineid ja suuri koguseid süsivesikuid, mida praegused ametlikud toitumissoovitused sisaldavad. Ehk teisisõnu: ehtne või lauale tagasi ja unustage tööstuslikud odavad margariinid… Continue Reading →

Uuringud kinnitavad süsivesikutevaese toitumise tõhusust ka I tüübi diabeedi ravis:

http://www.dmsjournal.com/content/4/1/23/abstract

Diabeet ja toitumine

http://vimeo.com/24004754 Rootsi asjatundjad ei saa aru, miks Soome tervise asjatundjad soovitavad diabeetikutele süsivesikute rohket ja rasvavaest toitumist. Professor Fredrik Nyström Linköpingist ja doktor Andreas Eenfeldt räägivad, miks SVV toitumine ((LCHF) on ainuõige toitumisviis. Loodustohtri kommentaar: SVV (süsivesikute vaene ja heade… Continue Reading →

Loodustohter: Diabeet on südameatakkide üks peamine riskitegur

Aastakümneid teise tüübi diabeeti põdenud saavad südame vaevuseid sama palju kui juba infarkti haigestunud, näitab värske uuring Archives of Internal Medicine ajakirjas. Diabeet on tuntud südamehaiguste riskitegur. Uuringud kinnitavad ka seda, et diabeedihaigete eluiga on palju lühem. Diabeet lühendab 50-aastate eluiga… Continue Reading →

Viljatooted ja isheemiatõbi

Rootsis läbiviidud esinduslikus populatsiooniuuringus uuriti südame isheemiatõve tekke riski täiskasvanutel, kes põevad tsöliaakiat (sh latentset) jt soolepõletikke. Tulemused näitasid, et nii tsöliaakia kui soolepõletik ilma villoosse atroofiata olid seotud suurenenud riskiga surra südame isheemiatõve tõttu, vastavalt 22% ja 32%. Uuriti… Continue Reading →

Liigne suhkur soodustab noortel südamehaiguste teket

Suhkruga maitsestatud jookide ja söökide tarbimine lisab noortel riski haigestuda hiljem südame- ja veresoonkonnahaigustesse. Sama seos on varem leitud ka täiskasvanutel. Suhkru tarbimine ja toiduainetesse lisatud suhkru hulk on viimaste aastakümnete jooksul kardinaalselt suurenenud. Uuringust selgub, et näiteks USA-s 1970…. Continue Reading →

« Older posts

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑