Siiani on üldine arusaam olnud selline: küllastunud rasvade piiramine ennetab südame- veresoonkonnahaigusi. Antud metaanalüüsis püüti väljaselgitada sellise arusaama paikapidavus. Analüüsiti 21 teemakohast uuringut andmebaaside MEDLINE ja EMBASE põhjal. Uuringus osalenud 347747-st 11006-l kujunes südame pärgarteri haigus või insult. Küllastunud rasvhapete… Continue Reading →
Punast riisi saadakse valge riisi fermenteerimisel seene Monascus purpurea abil. Fermenteerimisel tekkinud punase värviga värvitud riis kuivatatakse ja jahvatatakse. Punase riisi ekstrakt alandab kolesteroolitaset veres ja mõjub soodsalt veresoonkonna haiguste ning kõrgenenud vererõhu korral. Süstemaatiline punase riisi ekstrakti tarvitamine viib üldise… Continue Reading →
L-arginiin aitab ennetada infarkti vaat et tõhusamalt kui vererõhurohud Arginiin on ainus teadaolev toitaine, mida leidub veresoonte seinu vooderdavas rakukihis, aidates toota lämmastikoksiidi (NO). Lämmastikoksiid vähendab veresoonte seintes liigset pinget, omades sellega vererõhku alandavat toimet, aitab vahendada erinevaid signaale organismis… Continue Reading →
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2222999/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2912459/ Loodustohtri kommentaar: elame ajal, mil toiduainetesse on lisatud kaltsiumi kordades rohkem kui vanasti, aga ikka osteoporoosid lisanduvad ja nüüd näeme, et see on ka infarkti riskitegur. Järelikult ei ole põhjus mitte liiga väheses kaltsiumi saamises, vaid ainevahetuse häires…. Continue Reading →
Rootsis läbiviidud esinduslikus populatsiooniuuringus uuriti südame isheemiatõve tekke riski täiskasvanutel, kes põevad tsöliaakiat (sh latentset) jt soolepõletikke. Tulemused näitasid, et nii tsöliaakia kui soolepõletik ilma villoosse atroofiata olid seotud suurenenud riskiga surra südame isheemiatõve tõttu, vastavalt 22% ja 32%. Uuriti… Continue Reading →
Suhkruga maitsestatud jookide ja söökide tarbimine lisab noortel riski haigestuda hiljem südame- ja veresoonkonnahaigustesse. Sama seos on varem leitud ka täiskasvanutel. Suhkru tarbimine ja toiduainetesse lisatud suhkru hulk on viimaste aastakümnete jooksul kardinaalselt suurenenud. Uuringust selgub, et näiteks USA-s 1970…. Continue Reading →
K2 vitamiin on väga tähtis, sest ta aitab ennetada südamehaigusi. K2 vitamiini leidub loomsetes produktides nagu juustus ja munades. K1 vitamiini saab taimsetest saadustest. http://jn.nutrition.org/content/134/11/3100.full
Enamiku südameinfarkti patsientide kolesteroolinäidud pole seotud haigestumise riskiga On tähtis aru saada, et statiinid pole mõeldud südamehaigustest tingitud surmade ärahoidmiseks, vaid ainult kolesterooli alandamiseks. USA-s on Lipitori purgi küljes väga väikselt kirjutatud, et see ei hoia ära südameinfarkti. http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090112130653.htm
Vananemine on tingitud vabade radikaalide poolt põhjustatud rakukahjustusest. Tegurid, mis soodustavad vabade radikaalide teket organismis ja seega ka kiirendavad vananemist: -õhu, vee ja toidu saastumine (raskemetallid, põllumajanduskemikaalid, keskkonnamürgid, tõrjevahendid jne.) -tubakasuits -ravimid -rasvane toit -liigne füüsiline koormus -põletikud, traumad, põletused… Continue Reading →
See on leitud juba 9.0 aastatel JAMA ajakirjas avaldatud uuringus: http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/266/9/1225
© 2021 Loodustohter — Powered by WordPress
Theme by Anders Noren — Up ↑