Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag E-ained

Miks eelistada mahetoitu?

Kas eelistada mahetoitu? Vivika Veski 08. jaanuar 2012 http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tervis/kas-eelistada-mahetoitu.d?id=63721326 Üha rohkem inimesi vastab selle küsimusele jaatavalt – vaatamata majanduslikult keerulisele ajale. Seda tõdeti mahetoitu ja -tootmist tutvustaval seminaril, mis peeti Tallinnas varsti avatavas mahetoidurestoranis Kukeke. Merit Mikk Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusest… Continue Reading →

Toidutööstused selgitavad rahvale E-aineid

Väljavõte artiklist: http://www.tarbija24.ee/587818/toidutoostused-hakkavad-rahvale-selgitama-e-ainetega-seonduvat/ Eesti Toiduainetööstuse Liit alustab teavituskampaaniat «Tunne oma toitu», mille eesmärgiks on selgitada eestimaalastele tootmises kasutatavate E-ainete päritolu ja kasutamise põhjuseid. Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tarbijate teadlikkus E-ainetest väike ning see vähenegi info on… Continue Reading →

Naabrite teadlikkus on kasvanud

Soomlaste seas on light margariini söömine oluliselt vähenenud, eelistama on hakatud tervislikku looduslikku võid. Tarbitakse rohkem korraliku rasvaprotsendiga piimatooteid ning rasvavaesed piimad jäävad poelettidele. Lisaks on hakatud jälgima lisaaineid toodetes. See sunnib kohalikke tootjaid tarbijale vastu tulema. http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1371869/kansa-kammoaa-hiilihydraatteja-ja-lisaaineita

Toitumisega saab leevendada laste hüperaktiivsust

Värske hollandlaste tehtud uuring viitab sellele, et laste hüperaktiivust võiks ravida toitumist muutes. Sümptoomid võivad olla teatud toiduainete ülitundlikkusest ja seetõttu tasub koos spetsialistidega  üle vaadata toidusedel. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2810%2962227-1/abstract

Hamburgerid

Manhattanil elav Sally Davies ostis McDonaldsist Happy Meal-eine. Ta on einet pildistanud iga päev poole aasta jooksul. Eine ei ole selle aja jooksul hallitanud ega muul viisil komposteerunud, vaid on kasvatanud ümber akrüüli meenutava kihi ja muutunud lihtsalt kõvaks. Isegi… Continue Reading →

Töödeldud liha on kahjulik

Töödeldud liha on kahjulik, mitte talus kasvatatud loomaliha või metsloomaliha. Tõenäoliselt nitritid on need väga kahjulikud ained, mis muutuvad seedeprotsessi käigus nitroosoamiinideks ja mis omakorda on vähki tekitavad ained. Link

Nitraatide kahjulikkus

Toidu nitraadid, nitritid ja nitroosoühendid suurendava Alzhaimeri, Parkinsoni tõve ja diabeedi tekke riski. Toidunitraatidele lisaks saame nitraate keskkonnast. Nitraate kasutatakse ametlikult säilitusaineena, kuid tegelikult kasutatakse seda, et säilitada liha punane värv. Ilma nitraatideta oleksid lihatooted hallid ja tõmbaksid vähem ostjat… Continue Reading →

Loodustohter: Fosfaadid

Sööme koos fosfaatidega luud hapraks Fosfor on inimorganismi üks põhiaineid, millel on tähtis roll luustiku arengus ja korrashoius, lihaskudede ülesehituses, hammaste arengus ja piima eritumisel. Ka on fosfor oluline rakkude ainevahetuses, kuna ta kuulub DNA ja RNA koostisesse. Inimeste ja… Continue Reading →

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑