Jagame infot tervisest, toitumisest ja kõigest muust tervisele olulisest

Tag diabeet

Uuringud kinnitavad süsivesikutevaese toitumise tõhusust ka I tüübi diabeedi ravis:

http://www.dmsjournal.com/content/4/1/23/abstract

Juurviljad ägeda pankreatiidi vältimiseks

Juurviljade söömisel võib ägeda pankreatiidi ennetamisel oluline roll olla. Uuringus, mis kestis 11 aastat, kus osales 80 019 meest ja naist vanuses 46-84, leiti, et juurviljade söömine võib osutuda tõhusaks ennetuseks ägeda pankreatiidi puhul. Kaks lisaportsjonit juurvilju päevas, seostati 17%… Continue Reading →

Miks eelistada mahetoitu?

Kas eelistada mahetoitu? Vivika Veski 08. jaanuar 2012 http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tervis/kas-eelistada-mahetoitu.d?id=63721326 Üha rohkem inimesi vastab selle küsimusele jaatavalt – vaatamata majanduslikult keerulisele ajale. Seda tõdeti mahetoitu ja -tootmist tutvustaval seminaril, mis peeti Tallinnas varsti avatavas mahetoidurestoranis Kukeke. Merit Mikk Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusest… Continue Reading →

Põldlambalääts diabeedi ravis

Põldlambaläätse (Trigonella foenum-graecum L. Leguminosae) on Ayurveda ja hiina meditsiinis kasutatud aastatuhandeid sünnituse soodustajana, seedimise reguleerijana ja üldise toonikumina organismi ja ainevahetuse turgutamiseks. Inimeste ja loomadega tehtud uuringud tõestavad, et põldlambaläätse pulbril on veresuhkrut ja kolesteroolitaset stabiliseeriv toime. Põldlambalääts on üks… Continue Reading →

D3-vitamiin aitab II tüübi diabeedi puhul

D3-vitamiini puudus on üks süüdlane II tüübi diabeedi puhul. D3 vitamiini puhul on nii inim- kui loomkatsetega tõestatud, et tal on mõju kõhunäärmele kui ka insuliini resistentsusele. Kui varem  oli uuringuid tehtud madalate annustega, siis nüüd anti katses osalejatele nelja… Continue Reading →

Meie luustik juhib ainevahetust

Luustikul on meie ainevahetuses keskne roll täita. Nimelt eritavad luud hormooni nimega osteokaltsiin, mis mõjutab kõhunäärme insuliini tootmist, mida tõestab 2007. aastal Columbia Ülikooli teadlase Gerard Karsenty juhitud uuringus muteerunud hiirtega, kes ei suutnud seda hormooni toota ja haigestusid seetõttu… Continue Reading →

Diabeet ja toitumine

http://vimeo.com/24004754 Rootsi asjatundjad ei saa aru, miks Soome tervise asjatundjad soovitavad diabeetikutele süsivesikute rohket ja rasvavaest toitumist. Professor Fredrik Nyström Linköpingist ja doktor Andreas Eenfeldt räägivad, miks SVV toitumine ((LCHF) on ainuõige toitumisviis. Loodustohtri kommentaar: SVV (süsivesikute vaene ja heade… Continue Reading →

Piimatooted alandavad metaboolset sündroomi

Palju piimatooteid tarbivad inimesed ei saagi metaboolset sündroomi. Värske prantslaste uuring (Diabetes Care) näitab et need, kes tarbisid korralikku piima-juustu, nendel üleliigset kehakaalu polnud, triglütseriidide näitajad ning insuliini ainevahetus olid korras ehk teist tüüpi diabeeti ei esinenud. 3400 täiskasvanut jälgiti… Continue Reading →

Loodustohter: Diabeet on südameatakkide üks peamine riskitegur

Aastakümneid teise tüübi diabeeti põdenud saavad südame vaevuseid sama palju kui juba infarkti haigestunud, näitab värske uuring Archives of Internal Medicine ajakirjas. Diabeet on tuntud südamehaiguste riskitegur. Uuringud kinnitavad ka seda, et diabeedihaigete eluiga on palju lühem. Diabeet lühendab 50-aastate eluiga… Continue Reading →

Piimatoodete mõju ainevahetusele

Tsirkuleeriv trans-palmitoleaat on seotud madalama insuliini resistentsusega, aterogeense düslipideemiaga ja juhusliku diabeediga. Uuringutulemused võivad selgitada varem täheldatud piimatoodete tarbimise kasulikku toimet ainevahetusele ning toetavad edaspidiste detailsemate eksperimentaalsete ja kliiniliste uuringute vajadust. Allikas: Rahvuslik Südame, Kopsu ja Vere Instituut ning Rahvusliku Terviseinstituudi… Continue Reading →

« Older posts

© 2020 Loodustohter — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑